Între discriminare și rasism

Societatea noastră suferă foarte mult de sindromul „prostiei”. Cum? Foarte simplu. Unii se victimizează pentru ca sunt numiți asa cum sunt după culoarea pielii, alții se victimizează pentru că își aleg să fie un alt gen de ființă decât sunt de la natura mamă, alții vor să li se ofere unele drepturi pe care nu sa-r cuveni să le aibă, și tot așa. Mulți vor să primească cea ce nu li se cuvine. Apoi dacă nu primesc, fac atâta scandal ani de zile până obțin ceea ce caută. Ei, toate aceste aberații au îmbolnăvit rău omenirea. Adevărul e dat la o parte, normalitatea e ștearsă cu buretele, în rest, suportam ideologia prostiei umane, vrem nu vrem.

Care este adevărul dintre discriminare și rasism?

Discriminare o întâlnim adesea, în fiecare țară, fiecare oraș. Dacă nu ești din loc, rist să fi tratat cu mai puțin respect sau deloc. Dacă nu vorbești limba din acea țară, la fel, riști să fi tratat cu răceală și tot asa. Însă când vine vorba de rasism, subiectul este deja mai sensibil.

Este adevărat că în multe locuri ale lumii, chiar și după mii de ani de civilizație, oamenii se omoară între ei pe motiv că unul e alb și celalalt e de culoare. Bineînțeles asta este trist și dureros, însă de câțiva ani încoace numai ai dreptul să spui în public „negru” cea ce este aberant și exagerat. Nu putem nega adevărul. Doar se vede foarte bine cine este alb, negru, rosu, galben etc. Putem oare să-i spunem unui om de culoare că este alb dacă el este de altă culoare? Dacă schimbam denumirea ajutăm cu ceva? Oare nu este mai corect impunerea respectului care este foarte important decât să negăm natura umană? Adevărul nu se poate șterge numai pentru că avem impresia că suntem rasiști, folosind alb, negru, rosu, galben etc. Suntem rasiști când ucidem omul, atunci când avem impresia că deținem toate aceste drepturi deși în realitate nu avem așa ceva. Nu suntem stăpânii omenirii. Orice ființă umană indiferent de culoare trebuie respectată asa cum este ea dar fără să ne mai victimizăm.

În ultimii ani se fac erori uriașe, iar consecințele le vom trage noi, cei mici. Ce fel de erori?

S-a dat liber la tot feluri de teste în laboratoare, vedem deja rezultatele, asta putem numi discriminare și rasism pentru ca nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord cu asa ceva. Cei de la putere cu mulți bani distrug natura umana, crezând că au aceste drepturi asupra noastră, asta înseamnă discriminare și rasism. Curios e că nimeni dintre acești savanți nu au de suferit și nu vor răspunde în fata legi pentru faptele lor.

Așadar, pe tot mapamondul se întâmplă fapte mult mai grave decât acele pe care le cunoaștem deja, a celor care se cred discriminați pe motiv că unii se simt alt gen de ființă decât par etc. și nu sunt băgați în seamă.

Oare când ne vom trezi la realitate și adevăr?

Publicat de Lucia Anisoara

Imi place sa pot fi libera in alegerile mele fara sa fiu presata de cineva din spate. Imi place sa fac ce simt ca este bine pentru mine. imi place sa nu deranjez pe nimeni cu atitudinea mea dar nici sa fiu deranjata. Iubesc viata si libertatea interioara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: