Prunci nevinovati

Azi în calendarul romano-catolic este amintit cruzimea lui Irod la uciderea a mii de suflete nevinovate din gelozie față de Pruncul Isus. Pruncii nevinovați, așa cum sunt numiți în Biblie au murit fără voia lor, apărându-l pe Fiul lui Dumnezeu, pe Mesia.

Din păcate și în zilele noastre încă mai sunt mulți Irozi. Mulți bărbați și multe femei își ucid pruncii care chiar dacă încă nu sunt născuți ei sunt vii, au viața, trăiesc, respiră, se mișcă, numai că din egoism și gelozie unii consideră că au acest drept să omoare aceste mici suflete înainte de a se naște.

Viata este un mare dar și nimeni nu are dreptul să ia viața vreunui om chiar dacă aceea ființă are problemă de sănătate sau nu.

Evenimentul petrecut cu 2000 de ani în urmă ar fi bine să ne fie o lecție de viață, din care să reținem durerea celui ucis, să facem schimbări în viata noastră, să nu luăm exemplul lui Irod ucigând suflete fără nicio apărare.

Acest eveniment amintit în calendarul catolic dar și în biblie din timpul sărbătorilor de Crăciun, pune în evidență două cazuri cu un puternic impact emoțional așa cum este numit astăzi. Prima ar fi: salvarea Pruncului Isus prin fuga lui Iosif și Maria în Egipt, prin care Dumnezeu își salvează Fiul, iar a doua, moartea pruncilor nevinovați, uciși de Irod dar nu pentru că asa a vrut Dumnezeu ca acești copii să moară. Nu Dumnezeu a ucis acești prunci, ci ura, egoismul, gelozia lui Irod. Iar istoria se repetă în fiecare copil ucis, fiecare femeie ucisă sau maltratată de un călău, victima devine un prunc nevinovat, iar ucigașul un Irod.

Publicat de Lucia Anisoara

Imi place sa pot fi libera in alegerile mele fara sa fiu presata de cineva din spate. Imi place sa fac ce simt ca este bine pentru mine. imi place sa nu deranjez pe nimeni cu atitudinea mea dar nici sa fiu deranjata. Iubesc viata si libertatea interioara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: