Ce sărbătorim de Crăciun?

De mulți ani în timpul sărbătorilor de Crăciun facem festin cu tot feluri de bunătăți, ne îndopăm cu de toate, facem cadouri sau primim cadouri după care uitam tot și o luam de la capăt. Am transformat Crăciunul într-un marketing.

Se spune că de Crăciun trebuie să fim mai buni! Pai, de ce? De ce numai de Crăciun?! În cursul anului de ce nu putem fi buni?

Dacă nu ești cuminte, nu vine Moș Crăciun. Oare trebuie să fii cuminte numai pentru Moșu? În rest ce facem?

Există un canal TV care cu două luni înainte de Crăciun prezintă filme cu tema Crăciunului, însă un Crăciun pentru romantici. În fiecare fim prezentat, povestea este același. Două personaje care se îndrăgostesc și se căsătoresc. Basme. Totul atât de artificial, cadouri și telenovele dar niciodată esențialul. Posibil că la unii doar atât semnifică Crăciunul.

Auzim că se vorbește despre magia sau spiritul Crăciunului. Ce înseamnă asta?

Dacă Crăciunul ar fi numai mâncare, cadouri și telenovele nu ar exista nicio magie sau spirit pentru că sărbătoarea Crăciunului este mai mult de atât. Sigur că mulți nu sunt de acord cu asta și nu vor să recunoască adevărul, fapt pentru care în câteva țări sărbătoarea Crăciunului este interzisă.

Fie că ne convine sau nu, de Crăciun sărbătorim Nașterea Domnului aceasta este adevărul. Nu există alt adevăr. Fără acest adevăr n-ar exista acel spirit, acel sentiment de pace și liniște, acel sentiment profund de iubire. Crăciunul este special pentru că Dumnezeu coboară pe pământ. Dacă ar fi numai sărbătoarea moșului cu ale sale cadouri, sentimentul acela frumos n-ar exista. Pe mos îl putem sărbători oricând. Mese festive putem face pe tot parcursul anului, dar Crăciunul, Naștere Domnului este odată pe an.

Ce frumos ar fi dacă am da mai multă atenție acestui mare adevăr și am prețui Crăciunul pentru ceea ce este și există!

Să avem un Crăciun cu multă pace, sănătate și liniște!

Publicat de Lucia Anisoara

Imi place sa pot fi libera in alegerile mele fara sa fiu presata de cineva din spate. Imi place sa fac ce simt ca este bine pentru mine. imi place sa nu deranjez pe nimeni cu atitudinea mea dar nici sa fiu deranjata. Iubesc viata si libertatea interioara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: