O lună până la Crăciun

Peste o lună vom sărbători ajunul Crăciunului. Nu există o seara, noapte mai minunată ca seara și noaptea de Crăciun. Pentru iubitorii de adevăr, adică adevărata sărbătoare a Crăciunului, care este Nașterea Domnului, spiritul acestei minuni umple toate golurile din inimă și din suflet.

Tradițiile de Crăciun din frumoasa noastră Românie sunt cele mai frumoase.

La mine în sat, din județul Bacău, ajunul Crăciunului este o adevărată poveste. După-amiază pe înserate, copiii pornesc la colindat iar satul care este înconjurat de dealuri și păduri răsună de cântul minunat al colindătorilor. Ecoul colindelor a copiilor, te emoționează până în măduva oaselor.

Seara, înainte de liturghia Nașterii Domnului, tinerii urmează aceiași tradiție vestind venirea Domnului în lume.

Din păcate vremurile pe care le trăim acum, numai permit tradițiilor să supraviețuiască. Asta nu numai din cauza pandemiei cât și cea a mentalității multora din noi. Trăim sărbătorile religioase superficial. Din Crăciun am făcut un festin al îndoparii cu tot feluri de mâncăruri. Împodobim casele cu tot feluri de luminițe, nu că n-ar fi frumos asta, dar când mai facem și competiții cu vecinii, spiritul profund al Crăciunului numai este la fel, dispare. Crăciunul înseamnă iubire, blândețe, bunătate etc.

E trist și atunci când ne întrecem în cumpărături inutile și asta de mulți ani. Totul s-a transformat în plastic. Bucuria sărbătorilor numai este la fel pentru că lumea s-a schimbat, dar nu neapărat în bine.

Sunt filme care prezintă Crăciunul ca sărbătoarea romanticilor, a căsătoriilor, a cadourilor și tot asa. E totul atât de diferit de adevăr.

Indiferent de realitate sau opinii, adevărul nu poate fi negat. Sărbătoarea Crăciunului este sărbătoarea Nașteri Domnului. O sărbătoare religioasă, creștină.

Mai sunt patru săptămâni până la frumoasa sărbătoare, suficient pentru a medita de ce vrem să sărbătorim acest eveniment cu totul special.

Publicat de Lucia Anisoara

Imi place sa pot fi libera in alegerile mele fara sa fiu presata de cineva din spate. Imi place sa fac ce simt ca este bine pentru mine. imi place sa nu deranjez pe nimeni cu atitudinea mea dar nici sa fiu deranjata. Iubesc viata si libertatea interioara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: