Influențe

Viața noastră este o adevărată experiență cu de toate. Uneori parca trăim pentru alții nu pentru noi. Timpul existentei este un adevărat vârtej. Pe strada, în magazine, la televizor, peste tot unde ne uităm, reclame peste reclame. ” Pentru o viață sănătoasă ai nevoie de… ” Acum avem toate obtiunile posibile. Vrei un medicament si nu ști de unde să-l ei, urmărește reclamele de la TV.

Adevărul e că reclamele cu medicamente sunt cele mai influente. Ai, na-i nevoie de aceste produse, TV-ul ți le bagă în gât. În ultimii ani au apărut zeci de oferte cu diferite produse, pentru răceală, pentru dureri articulații, pentru inima etc. Curios e că niciun medicament nu te vindecă dar publicitatea e mare. „îți ea durerea cu mana” Se poate si asta interpreta în multe feluri.

De la medicamente, la alimente. Dulciuri de tot feluri care mai de care chimicale. Ce sa mai zicem de băuturi. Toate aceste reclame au un efect negativ în rândul populației.” Vrei nu vrei, cumpără, cineva are de câștigat de pe urma vânzărilor ”

Am citit un articol cu un interviu despre aceste produse, alimente, medicamente. Cel căruia i se lua interviul, un mare producător de medicamente a fost întrebat dacă el consuma vreodată din acele produse pe care le are în piață? Răspunsul a fost:” nu, pentru că mi-asi pune sănătatea în pericol”. Întrebat fiind de ce le produce dacă este conștient cât de nocive sunt? Raspuns:” ca să se reducă numărul populației.

Un alt producător, alt interviu de aceasta data despre alimente. Consumați din produsele pe care le vindeți în piață? Raspuns:”nu, niciodată. De ce? Pentru că sunt vegetarian. Eu și familia mea nu mâncăm niciodată carne. Acest producător este unul din cei mai mari din industria mezelurilor, produce tot feluri de salam, parizel, pate etc. dar nu mănâncă niciodată din ce a produs.

În timp ce noi suntem influențați de toate tipurile de reclame cu mii de produse, producătorii lor nu le consumă știu cât de periculoase sunt pentru sănătate. Dar ce contează, lumea de rând cumpără pentru că a văzut la TV reclama, e foarte bun pentru…

Realitatea este dură. Trăim ca să ne hrănim, să consumăm ca să consumam și nu infers. Reclamele ne influențează stilul de viață. Dacă cu sute sau mii de ani în urmă oamenii depășeau suta de ani, acum la 80 de ani de abia se mai pot mișca în casă. Cauza? Influenta reclamelor. Hrana nesănătoasă. Medicamente consumate inutil. Și asa mai departe.

Concluzii: unii câștigă din aceste reclame alții pierd.

Dar ce contează cine câștigă sau cine pierde, atâta timp cât toate aceste reclame ne influențează și ne ghidează viata?!

Publicat de Lucia Anisoara

Imi place sa pot fi libera in alegerile mele fara sa fiu presata de cineva din spate. Imi place sa fac ce simt ca este bine pentru mine. imi place sa nu deranjez pe nimeni cu atitudinea mea dar nici sa fiu deranjata. Iubesc viata si libertatea interioara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: