Între bine și rău

Se întâmplă de câțiva ani în România când se petrece un eveniment tragic, oamenii să se revolte și dă vina pe biserici. Este vina bisericii că se întâmplă atâtea catastrofe în lume. Existenta pandemiei tot vina bisericii este. Toate catastrofele naturale care sunt în lume, tot vina bisericii este. Un idiot a trecut pe roșu, a avut un accident în care și-a pierdut viata, tot vina bisericii e.

Adevărul este că în România, oamenii văd răul numai în biserică. În alte țări, oamenii sunt mai responsabili, își asumă eșecurile fără să arunce cu piatra în ceva care n-are nicio legătură cu vreun tragic eveniment.

Intrebarea este! De ce în România oamenii sunt atât de iresponsabili, lipsit de bun-simț?

Mulți români urlă că vor spitale nu biserici. După câte știm, în biserici încă nu s-a îmbolnăvit nimeni, n-a murit nimeni, incidente teribile nu au existat în care cineva să fi murit, numai cu câteva excepții, când mii de creștini au fost asasinați de atei.

Acum însă, ce vina are biserica în toate evenimentele dureroase care se întâmplă. S-a vrut spitale. N-a spitale pline de bolnavi, de cadavre. Și încă se mai dorește mai multe spitale. Să mai moară alți oameni.

Ce este o biserică și ce este un spital?

Biserica este un lăcaș de cult. Pentru creștini, casa Domnului. Un loc de rugăciune. Un loc unde să-l întâlnim pe Dumnezeu. Un loc de liniște, de regăsire, de pace. Un loc unde să ne vindecam sufletul, să ne odihnim.

Spitalul este un loc unde ar trebui să ne vindecam fizic. Din câte știm, fără bani indiferent de spital, de medici, de tratament, nu te poți descurca. Banii uneori te vindecă alteori de baga în mormânt.

Atât în biserică cât și în spitale, banii sunt o necesitate. Nu. Dumnezeu nu are nevoie de bani. El nu ne cere bani pentru a întra în biserică. Bani sunt necesari pentru utilitățile din biserică. Pentru întreținere. Bine ar fi să înțeleagă asta toată lumea.

Se spune că preotul își cumpără mașini scumpe din donații. Nu. Nu este asa. Majoritatea preoților mai au și alte joburi. De exemplu: unii scriu cărți, alții cresc albine, fac miere apoi le vând, alții predau în scoli, alții au ateliere de pictură etc. Sigur că pentru mulți atei sau creștini cu numele a fi slujitor într-o biserică li se pare un lux. Dar realitatea este alta. Unii să se documenteze mai bine înainte de a aduce acuzații nefondate bisericii, indiferent de ce confesiune ar fi. Este mai ușor să aruncam vina pe alții în loc să recunoaștem că noi toți suntem de vină pentru toate tragediile din lume. Noi oamenii distrugem. Întâi ne distrugem unii pe alții, apoi distrugem ce a mai rămas.

Rău nu exista pentru că există prea multe biserici și prea puține spitale. Pentru cei care nu știu. Primele spitale și școli tot de oamenii bisericii au fost construite. În special de călugărite catolice. Multe scoli , grădinițe, spitale au fost ridicate de maici, de preoți. Și asta nu numai în România ci și în toată lumea. Primii medici tot preoți, călugări au fost și au lucrat gratis atât în scoli cât și în spitale. Trist e că nimeni nu amintește asta în aceste vremuri. Dar adevărul nu poate fi șters.

După cum am scris deja, cu toții suntem vinovați de aceste tragedii. Dacă ne facem un examen de conștiința sigur că vom ajunge la un rezultat de corectat. Asta numai dacă nu suntem prea orgolioși și fanatici.

Publicat de Lucia Anisoara

Imi place sa pot fi libera in alegerile mele fara sa fiu presata de cineva din spate. Imi place sa fac ce simt ca este bine pentru mine. imi place sa nu deranjez pe nimeni cu atitudinea mea dar nici sa fiu deranjata. Iubesc viata si libertatea interioara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: