Când vine sfârșitul?!

Într-o zi, un bătrânel se întâlni cu un călugăr pustnic pe un vârf de munte. Bătrânelul era foarte curios și punea multe întrebări călugărului la care călugărul îi răspunde cu blândețe. După multe discuții, bătrânul îi mai pune o ultima întrebare.

-Dar sfârșitul, sfârșitul lumii când va fi? Cu aceeași blândețe, călugărul îi răspunse.

-Sfârșitul? Sfârșitul va fi când între vecini nu va mai exista o cărare. Când între frați va fi un mare zid. Când oamenii vor nega adevărul și se vor lupta pentru minciună. Când între popoare vor exista războaie de neoprit. Când iubirea va fi dat la o parte și lumea se va folosi de ură distrugând și ultima picătură de iubire din inima oamenilor. Atunci va fi sfârșitul.

Dacă ne întrebam acum ce vremuri trăim? Unde se află umanitatea din oameni? Mai exista speranță în mai bine? Răspunsul am găsi fără sa ne străduim prea mult.

Lumea e în continuă schimbare. Uneori avem impresia că toată schimbarea aduce multe beneficii dar când vedem consecințele, ne dam seama cam târziu că trecutul nu se mai poate repara. Prezentul este încă o oportunitate de a face binele, iar viitorul ține de ce alegem azi. Viitorul este mâine. Pentru ziua de mâine putem aranja ceva corect, normal cu mult bun-simț. Este un început bun de a repara multe greșeli care se fac în distrugerea umanității și de a pune capăt existentei umane.

Publicat de Lucia Anisoara

Imi place sa pot fi libera in alegerile mele fara sa fiu presata de cineva din spate. Imi place sa fac ce simt ca este bine pentru mine. imi place sa nu deranjez pe nimeni cu atitudinea mea dar nici sa fiu deranjata. Iubesc viata si libertatea interioara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: