Frumusețea

De câțiva ani, silicoanele, botoxul, tatuajele, cerceii în nas, pe limba, în buze etc. au cucerit o mulțime de fani/fane isterici și nu numai. Pentru unii, toate aceste schimbări sunt o arta, pentru alții, un moft cu multe fițe. Dacă nu faci ceva extravagant cu trupul tău nu ești în rând cu lumea, asa se spune în societatea noastră.

Cu 100 de ani în urma, femeia era o zeiță. Frumusețea ei era de necontestat. Îmbrăcămintea, comportamentul elegand și nobil cu mult bun gust, discretă, prudentă, iar farmecul ei aparte nu avea cum să nu cucerească orice bărbat cu suflet nobil.

Cu trecerea anilor, au intervenit multe schimbări care au făcut din frumusețea naturala a femeii un adevărat cos de gunoi. Botoxul, silicoanele, tatuajele, bețiile, lipsa de educație, prostituția și altele, au degradat acea frumusețe de odinioară a femei. Acum multe dintre femei nu reușesc sa facă diferența dintre frumos, noblețe, discret, decență și imoralitate. Și ce este trist, datorită unora, amintite mai sus, din categoria, imoral lipsa de decență, multe femei care își mai păstrează caracterul nobil, decent și fără alte compromisuri, sunt tratate asemenea zdrențelor. De ce? Tocmai pentru ca societatea s-a obișnuit cu acele femei depravate, cele care au pierdut frumusețea naturală cu care au fost înzestrate. Din păcate sunt prea multe femei din această categorie lipsita de decență, dar și multe femei care își mai păstrează noblețea și frumusețea naturala a sufletului și a trupului, numai că tratamentul pe care le primesc în societate, deseori sunt lipsita de respect.

Spunem că trăim în secolul civilizației, dar ce este civilizația?

Dacă privim în urmă, cu mii de ani, în sălbăticie, atât femeile cât și bărbații din toate triburile, obișnuiau să-și tatueze corpul cu tot feluri de imagini, își puneau cercei în nas, la sprâncene și tot asa mai departe, trupul lor, cam 80% era tatuat și erau urâți ca ciuma pădurii. După o asa zis civilizația forțată, acele obiceiuri au dispărut pentru un scurt timp. Oamenii își pictau mai puțin trupul. Acum după mii de ani, acele obiceiuri s-au reluat. Mulți își murdăresc frumosul trup cu tot feluri de imagini care mai de care mai bizare. Pentru aceste persoane este o mândrie, pentru noi ca să-i vedem tatuați și cu mii de inele și cercei pe corp, e horor. Când vezi un asemenea om desfigurat 80, 99% din corp, îți vine să-ți ei picioarele pe spate și s-o ei la fugă. Nu numai că e înfricoșător, e dezgustator. Unii mai au și pretenția să-i admiri, sa accepți urâțenia în ce s-a transformat.

Dincolo de tatuaje sunt de speriat și operațiile estetice. Exagerarea e la ea acasă nu numai la unele femei ci și la unii bărbați.

Sa nu fiu înțeleasă greșit, nu am nimic cu operațiile estetice dacă ele sunt folosite pentru cazuri grave, accidente de tot feluri, acolo unde e cazul ca medicina să-și facă datoria, însă când prostia ia amploare, nu-mi rămâne decât să spun ca e urât, foarte urât să-ți faci acele schimbări inutile.

De ce sa ieși în evidență cu urâțenia în care te-ai transformat când poți ieși în evidență cum te-a lăsat mama natură!

Cum părerile sunt împărțite, caracterele sunt diferite, dorințele sunt diferite, cred ca tot așa și frumusețea e privită diferit. Pentru toată lumea frumusețea e văzută altfel, în diferite perspective.

Însă adevărata frumusețe rămâne tot cea naturală. Asta nu se va schimba niciodată indiferent câte schimbări se vor mai face.

Publicat de Lucia Anisoara

Imi place sa pot fi libera in alegerile mele fara sa fiu presata de cineva din spate. Imi place sa fac ce simt ca este bine pentru mine. imi place sa nu deranjez pe nimeni cu atitudinea mea dar nici sa fiu deranjata. Iubesc viata si libertatea interioara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: