Vreau sa ajut

Odata voiam sa-mi ajut o prietena intr-o problema. Eram foarte dornica sa ajut, dar nu m-am gandit ca ajutorul meu ar fi fost mai degraba o alta povara decat ajutor. Atunci cand am sarit sa ajut, prietena mea mi-a spus: ,, a, nu, nu. Ma ajuti mai mult daca nu faci nimic,, Altadata, o colega de-a mea avea impresia ca ma ajuta daca fura bani din bugetul institutului la care lucram impreuna. Ea avea obiceiul sa ma lase sa-i fac treaba pe motiv ca ea este foarte stresata cu studiile ei si ma ruga sa-i fac treburile zilnic, apoi, o asa zis, ,, recunostinta,, mai fura din banii care nu-i apartineau si imi cumpara diferite obiecte crezand ca le voi accepta. Imi amintea adesea, cand nu voiam sa-i accept cadourile. ,, te ajut si eu intr-un fel,,. In imaginatia ei, cu siguranta gesturile incorecte i se pareau ca eu am nevoie de asa ceva. In realitate, eu voiam ca ea sa-si faca treaba pentru care era angajata.

Deseori avem impresia ca ajutorul pe care vrem sa-i oferim cuiva este si de folos. Adevarul este ca de multe ori, sarim sa ne oferim cu generozitate sprijinul, dar nu intrebam niciodata unde este nevoie de ajutor? Nu prea suntem constienti ca mai mult creeam alte probleme decat am rezolva. Suntem generosi cu sfaturi pe care la randul nostru nu le-am pune niciodata in practica. Sigur, la sfaturi se pricepe oricine. Ce este trist, unele sfaturi pot desparti prieteni, soti, logodnici sau iubit ori familii.

Uneori cei din jur se pot descurca foarte bine daca nu ne bagam nasul unde nu ne fierbe oala.

Sigur, în unele cazuri ajutorul este binevenit, însa numai dar numai cand ni se cere ajutorul.

Cand sa ajutam si pe cine, dar mai ales cum?

Ajutorul poate fi daruit dacă am întrebat, cine, ce, unde sau cum poate fi ajutat?

Publicat de Lucia Anisoara

Imi place sa pot fi libera in alegerile mele fara sa fiu presata de cineva din spate. Imi place sa fac ce simt ca este bine pentru mine. imi place sa nu deranjez pe nimeni cu atitudinea mea dar nici sa fiu deranjata. Iubesc viata si libertatea interioara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: