Dincolo de ziduri

Ce se ascunde dincolo de pereții groși și stâncoși ale zidurilor sufletești? Uneori se afla o grădină cu multe flori care se numesc, bunătatea, blândețe, iubire și multa pace. Alteori, zidul poate ascunde întunericul noptii reci și înfricoșătoare, suflete pline de venin ori suflete rănite, greu încercate, dificil de îmblânzite. Se întâmplă ca un suflet rănit să-și pună lacăt la ușa sufletului transformând astfel un zid gros și rece.

Viață este ca o scară cu multe trepte, un castel cu multe ziduri și porți. Fiecare treapta urcata sau coborâtă, fiecare poarta deschisă duce undeva, dar nu vom ști niciodată dacă treptele sau poartă ne duce unde ne dorim sa ajungem.

De fapt, unde vrem sa ajungem?

Cu scara putem trece peste zid escaladând fiecare treaptă. Uneori treptele pot fi periculoase. Pot fi alunecoase ori se rup și ne accidentam, apoi suferința poate fi teribilă. De la dezamăgire la starea de neîncredere în sine, apoi depresia. O poarta deschisă pare mai simplă, fără prea mult efort trecem peste orice obstacol, ajungem la destinația dorită cu ușurință.

Dar de ce ziduri? De ce atâtea ziduri? Am întâlnit mulți oameni care poarta cu ei ziduri dar fără nicio întrare. Nici măcar o scară sau o mică portiță și nici nu permit cuiva sa se apropie de zidul sufletului său. Dacă e bine sau nu, rămâne la alegerea fiecăruia dindre noi, dacă lăsăm pe cineva sa între în intimitatea noastră, dincolo de zid.

Publicat de Lucia Anisoara

Imi place sa pot fi libera in alegerile mele fara sa fiu presata de cineva din spate. Imi place sa fac ce simt ca este bine pentru mine. imi place sa nu deranjez pe nimeni cu atitudinea mea dar nici sa fiu deranjata. Iubesc viata si libertatea interioara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: