Sărbătoarea prostiei

De câțiva ani, sărbătoarea bostanului, a scheletelor, a vrăjitoarelor, a întunericului etc. e la moda în lumea întreaga.

Curios e că toate aceste evenimente cu schelete și vrăjitoare sunt în ajun de sărbătoarea creștină catolică, a toți sfintii. Dar nu, nu se sărbătoresc sfintii din cer pentru că lumea nu crede în cer sau sfinți, dar cred în dovleac, schelete, vrăjitori, fantome etc. E interesant cum ne atrag toate tâmpeniile astea inventate de unii demenți și facem sărbătoare mondială din asta, dar negăm cu buna știința adevărul. Adică sărbătoarea sfinților. Pentru acești demenți inventatori ai acestor măști cu tot feluri de fețe care mai de care mai demonică este un mare succes și mândrie, toată lumea trăiește după prostia inventata de ei.

Ce este trist și cu adevărat înspăimântător, s-ar putea ca mâine – poimâine să fim acuzați de discriminare asa cum se întâmplă în alte cazuri, dacă mărturisești că nu ești de acord cu… poți plăti amendă ori sa fi acuzat de alte idioțenii inventate tot de idioți, numai pentru că nu vrei sa accepți, ori nu ești de acord cu halloween-ul lor drăcesc.

De la normalitate, lumea a luat-o razna de tot și pare că îi place. E mulțumită să trăiască într-o iluzie, într-o mare minciună etc.

Mă întreb oare ne vom trezi la realitate, la adevăr, cândva? Vom fi vreodată capabili să recunoaștem cine suntem și de ce existăm?

După sărbătorile Crăciunului si a Pastelui pe care am transformat-o în marketing, iată că am ajuns acum să transformăm și sărbătoarea toți sfintii în sărbătoarea prostiei, a fantomei, vrăjitoarelor, întunericului etc. Ne place să copiem prostia unora, apoi ne plângem că numai avem cultura și tradiții. Trăim după ideile unor amețiți bolnavi cu capul iar la sfârșit ne dam seama că viata este foarte tristă, dar nu ne întrebam de ce?!

Oare mai avem timp să recuperăm ce am pierdut sau lăsăm sa dispară definitiv și ce ne-a mai rămas? Ce?! Credinta , tradițiile, cultura, bunătatea, căldură sufleteasca, frumusețea sufletească etc.

Publicat de Lucia Anisoara

Imi place sa pot fi libera in alegerile mele fara sa fiu presata de cineva din spate. Imi place sa fac ce simt ca este bine pentru mine. imi place sa nu deranjez pe nimeni cu atitudinea mea dar nici sa fiu deranjata. Iubesc viata si libertatea interioara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: