Lumină /Intuneric

Suntem adesea bombardați cu tot feluri de știri care uneori ne sufocă cu dramatismul. Adevărul este că majoritatea oamenilor cauta știri de asa zis „senzațional” și transmit mai departe exagerând maxim. Lumea e întoarsă pe dos și dezinformat chiar dacă tehnologia e avansată. Copy – paste și transformam o știre banală în ceva și mai banal. Cautam știri internațional despre tot ce e violent și vulgar și o transmitem mai departe cu și mai multa violenta și vulgaritate. Și surpriză, aceste știri, chiar au succes.

De ani de zile presa din România și de-afară transmit numai întunericul din lume. E cineva care face fapte bune, nu se scrie despre, pentru ca știrea nu va fii citită. Altcineva dă în cap cuiva, știrea devine în câteva minute, știre mondială. Cineva și-a înșelat partenerul, vai, toată lumea a aflat. Și tot așa. Știri de nimic. Oamenii cauta tâmpenii, apoi se plâng că pe tot mapamondul e catastrofă.

Numai exista lumina. S-a stins becul care lumina pământul și mințile oamenilor. Lumea se plânge de întunericul din jur dar refuză să aprindă lumină. Un bec poate lumina o încăpere mare, chiar și afară pe stradă, un singur stâlp cu becul aprins, noaptea luminează zona, dar mulți preferă să bâjbâie în locuri întunecoase. Asa sunt cu știrile negative. Transformă lumea în minți întunecoase. Exista și știri pozitive, frumoase care sunt și folositoare, dau lumină în suflet și curaj, dar se preferă senzaționalul, mizeria.

Din ce în ce mai rău. Dar s-ar putea să fie bine cu un gram de voința se poate aprinde din nou becul să lumineze pământul.

Publicat de Lucia Anisoara

Imi place sa pot fi libera in alegerile mele fara sa fiu presata de cineva din spate. Imi place sa fac ce simt ca este bine pentru mine. imi place sa nu deranjez pe nimeni cu atitudinea mea dar nici sa fiu deranjata. Iubesc viata si libertatea interioara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: