Agresivitate

În lipsa binelui, a blândeții, agresivitatea este prezentă mai peste tot, atât în rândul adulților cât si a tinerilor.

Tinerii copiază de la adulți, dar adulții de la cine învață să fie agresivi?

Ce a ce este foarte trist în toata povestea asta sunt cei care suferă pe nedrept, nu că „agresivitatea”, ar fi o dreptate, dar cei implicați, copiii, adolescenții, suporta consecințele psihice posibil pentru toată viata.

Este foarte greșit ca în familie asa zis „educație” sa fie cu violență, dar greșit este și să-ți obișnuiești copiii cu toate pretențiile materiale. ” trebuie sa dau copilului meu ce nu am avut eu”. A cumpăra lucruri inutile unui copil doar pentru ca nu am avut acces când am fost mici este foarte greșit. Dar repet, cu atât mai greșit este să-ți formezi copilul știind de frica ta, ca părinte. Astfel de copii vor creste fără sa cunoască respectul fata de sine și fata de alții. Ei vor uita ca nu sunt singuri în lume și nu li se cuvin totul.

Când un tânăr /tânără are o purtare bătăios/bătăioasă ne dam seama, știm că sunt consecințele unei formari greșite din familie, iar agesorul/agresarea are probleme mari, psihologic vorbind. De cele mai multe ori, acești tineri-nestăpânit fac foarte multe victime fără sa le pese de suferința ce-o provoacă. Pentru ei este o distracție. Suferință celuilalt este o veselie pentru astfel de oameni-adulti sau tineri.

Din păcate, în România nu este nicio lege care sa-i oprească pe acești agresori și chiar dacă ar fi, cine plateste pentru ei? Tot victima. Este o realitate, un adevăr dureros.

Legile în România sunt mult prea blânde iar acele legi care sunt nu fac nimic sa protejeze victimele atâtor agresiuni fizice și psihice.

Publicat de Lucia Anisoara

Imi place sa pot fi libera in alegerile mele fara sa fiu presata de cineva din spate. Imi place sa fac ce simt ca este bine pentru mine. imi place sa nu deranjez pe nimeni cu atitudinea mea dar nici sa fiu deranjata. Iubesc viata si libertatea interioara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: