Infidelitate

Am citit mult despre ce scriu mari maieștrii ai scrisului, despre capitolul ,,infidelitate,, și am observat că au omis ceva important și anume ,,lipsa de iubire și respect față de partener/ă ,, atunci când vine vorba despre; de ce înșală soțul/soția, iubitu/iubita? etc.

Deseori cei care înșală și sunt descoperiți își găsesc ușor scuze. Cum ar fi: ,,ea/el a venit peste mine și eu nu m-am putut abține,,. Bineînțeles că explicația este ca pentru copii tămpiți. În multe situații există un ,, nu pot,, pentru că ,, nu vreau,, și dacă nu vreau, atunci profit de ocazie să am câte aventuri am poftă, pentru că nu-mi pasă,, . Dacă am iubi partenerul și-am avem un respect deosebit față de ea/el, am fi conștienți că orice mică aventură se află iar acesta va suferi teribil stiind că nu este iubit. Trădarea nu se poate ierta. Rănile infidelității sunt profunde. Nu există niciun pansament, niciun calmant care să vindece durerea.

Cel/cea care înșală se gândește numai la propria persoană și la propriile plăceri. Curios e că după ce o astfel de aventură e pusă în vileag, cel/cea vinovat/ă vrea să-și recapete partenera/partenerul înapoi. Asta bineînțeles înseamnă lipsă de respect și bun-simț. Uneori infidelii gândesc că totul li se cuvine și au drepturi. În realitate nu este deloc așa. Atunci când ne alegem omul pentru a merge împreună pe drumul vieții să ne gândim bine dacă suntem suficienți de responsabil pentru această relație și dacă suntem capabil să ne asumăm. Nu avem dreptul să rănim pe cea/cel care ne iubește și are încredere. Dacă am pierdut încrederea am pierdut și iubirea ei/lui. Treaba cu încrederea stă cam așa; după ce sufletul părăsește trupul nu se mai poate întoarce, e imposibil. Așa e și cu credința în partener/ă. Odată pierdută, încrederea nu se mai întoarce, iar dacă încrederea lipsește va lipsi și iubirea.

În societatea de azi, infidelitatea este la ea acasă. Un viciu s-a transformat în ceva normal. Adică e ceva fires să înșeli. Toată lumea înșeală. Aproape că oamenii au luat-o razna. Vedem bărbați și femei care nu stau bine cu judecata, cauza, au fost înșelați de parteneri lor de viață. Cei care au curaj, fac terapie și depășesc mai ușor situația. Cei care sunt foarte marcați, râmăn pentru totdeauna cu răni, uneori sfârșesc la o clinică-azil, singuri.

Problema omenirii este, dacă se poartă să fii infidel, fii infidel!

Infidelitatea distruge inimi, distruge vieți. Oare chiar nu putem să ne gândim de cinci ori înainte de-a acționa trădând partenerul cu altă persoană?! Nimeni nu este obligat să înșele. Dar suntem obligați să ne respectăm ființa de lângă noi iar tradarea nu este respect.

Bine ar fi ca cel/cea care știe că nu se poate abține din aventuri să nu se mai angajeze într-o relație.

Suntem oameni liberi. Avem conștiință. Să ne folosim de ea cu înțelepciune.

Publicat de Lucia Anisoara

Imi place sa pot fi libera in alegerile mele fara sa fiu presata de cineva din spate. Imi place sa fac ce simt ca este bine pentru mine. imi place sa nu deranjez pe nimeni cu atitudinea mea dar nici sa fiu deranjata. Iubesc viata si libertatea interioara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: